Alleen ga je sneller,
samen kom je verder
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Revion transformatieplan door de ‘snelle toets’ voor IZA-transformatiegelden

Samenwerkingsverband Revion bestaande uit revalidatiecentra Basalt, Klimmendaal, Revalidatie Friesland en Revant diende een transformatieplan in om in aanmerking te komen voor de transformatiegelden die beschikbaar zijn gesteld vanuit het Integraal Zorg Akkoord. Met het transformatieplan wil Revion gezamenlijk met de zorgverzekeraars de kwaliteit van de revalidatiezorg en de samenwerking binnen de zorgketen in de regio verder optimaliseren. Inmiddels is bekend dat de aanvraag voor transformatiegelden door de ‘snelle toets’ is gekomen.

De financiële middelen zijn bedoeld om een digitaliseringsslag te maken binnen de organisaties. Met het plan beoogt Revion meer zorg digitaal te leveren, de revalidatiezorg meetbaarder en voorspelbaarder te maken en de informatie-uitwisseling met de eerstelijn te vergemakkelijken. Door de krachten met de partners te bundelen heeft Revion slagkracht. Het plan bereidt de Revion organisaties voor op uitdagingen in de zorg zoals een groeiende zorgvraag en krapte op de arbeidsmarkt. Bovendien biedt het plan de kans om de digitale revolutie in de maatschappij niet te missen.

Het IZA heeft transformatiegeld beschikbaar gesteld voor programma’s die de zorg toegankelijk, betaalbaar en kwalitatief goed houden. De verwachte impact van het Revionplan werd beoordeeld tijdens een ‘snelle toets’. Het plan heeft de toets succesvol doorlopen.

De volgende stap is dat het plan verder wordt uitgewerkt. Revion doen dit samen met de betrokken zorgverzekeraar.